ÒSCAR JORBA

BATERIA

 

Òscar Jorba, nascut el 20 de juny de 1992 a Terrassa (Barcelona), va iniciar les seves classes de música als 6 anys i un any més tard ja es va iniciar amb la bateria.

 

Després d’estudiar a diferents centres com el CEM (Centre d’Educació Musical), el Conservatori de Música de Terrassa i l’Aula de Música del Liceu, el 2014 inicia el Grau Superior d’Interpretació de Música Moderna i Jazz amb l’especialització en bateria al Taller de músics (ESEM) amb mestres com Ramón Ángel Rey, David Gómez, Jordi Gardeñas i Pablo Posa.

 

Des del 2011 ha compaginat els estudis tocant a un gran nombre de grups musicals. De 2011 a 2013 va tocar a Guaita'ls, grup amb qui va gravar el disc "Àlbum Negre”, de 2011 a 2016 va tocar a Altercat, grup amb qui va gravar la maqueta "Desig d'un Somni" i el disc "Instants". De 2013 a 2017 va tocar al grup Seis Pájaros de un Tiro, amb el qual va gravar el disc “Amb Cara i Ulls” i va col·laborar amb la companyia de circ "Circ Pistolet" en l'espectacle "Incert” i des de 2017 fins a l’any 2019 va tocar al grup The Soul Beams, banda de versions soul/funk.

 

Ha participat en altres formacions de jazz sobretot en l’àmbit terrassenc amb les quals ha participat en més d’una ocasió al Festival de jazz de Terrassa i sovint actua a la Nova Jazz Cava i al Cafè de l’Aula fent concerts i jam sessions.

 

Actualment segueix tocant amb Miki Núñez, grup liderat per l’ex-concursant d’”Operación Triunfo” i d’”Eurovisió” amb el qual ha actuat a sales i festivals de tot l’estat com al CCME (Coca-Cola Music Experience), festes de la Mercè (Barcelona), Festival Cruïlla, actuat a la Sala Barts i a la Sala Bikini entre altres sales de renom a més d’enregistrar el CD “Amuza” l’any 2019.

 

Des de 2016 fins a l’actualitat és membre de la banda de versions Dalton Bang amb la qual ha dut a terme un gran nombre d’actuacions per tota Catalunya, dins del catàleg de la productora Èxits Management.

 

Tanmateix, actualment participa en altres formacions de diferents estils musicals com The Funkenstein Trio, ‘Power trio’ de jazz-rock/funk; Marc Santó Quartet, grup que destaca principalment pels compassos d’amalgama amb el qual ha gravat el disc “Give Me 5”; Rafa Valls, grup de pop/folk amb qui

ha gravat el disc "Alta Fidelitat" l’any 2014; Pepo Figueras Group, grup de versions de temes blues/soul; Shindo, grup de versions d’Stevie Wonder.

 

D’altra banda, treballa com a transcriptor a My Sheet Music Transcriptions i com a professor de bateria a l’escola de Música E8.