OLGA SERRA DE LARROCHA 

CANT LÍRIC, MODERN.

 

Nascuda a Barcelona va iniciar els seus estudis de cant amb Jordi Alvareda al Conservatori de Badalona i més endavant amb Miriam Alió. Després obté una beca de la Fundació Isaac Albéniz per a realitzar estudis de perfeccionament amb el tenor Alfredo Kraus a l'Escola Superior Reina Sofia de Madrid. Prossegueix la seva formació a Nova York amb Lorraine Nubar, professora de cant de la prestigiosa Juilliard School.

 

Ha actuat al costat de l'Orquestra de Cambra Teatre Lliure de Barcelona i ha participat en l'enregistrament d'un CD d'aquesta formació amb música de Manuel de Falla per al segell discogràfic Harmonia Mundi, així com en altres enregistraments per a ràdio i televisió.

 

Com a soprano lírica es desenvolupa tant en l'àmbit dels recitals com en l'òpera i l'oratori. El seu repertori de cançó inclou l'obra completa de Mompou, Montsalvatge, Granados i Ginastera. El seu interès pel lied alemany i francès li porta a incloure també en els seus recitals obres de Schubert, Schumann, Brahms, Strauss, Fauré, Poulenc, Duparc, etc.

 

Ha estrenat obres de Miquel Roger, Toni-Olaf Sabater, Xavier Montsalvatge, Ramón Humet, Carlota Garriga, Ricard Miralles i Joan Albert Amargós.

 

A Catalunya ha actuat en els festivals de Torroella, Pals, Llívia, Teatre Grec, etc. Va inaugurar l'Auditori de Sant Cugat en un concert amb Alicia de Larrocha.

 

Ha actuat també al Palau Real i a l'Auditori Nacional de Madrid, al Palau de la Música de València, al Museu Guggenheim de Bilbao, a l'Auditori de Santiago de Compostela, a l'Auditori de Santander i en el Palau de Cometes, entre d'altres.

 

Va realitzar diversos concerts pels Estats Units al costat de la pianista Alicia de Larrocha (Boston, Chicago, Avery Fisher Hall de Nova York). Ha actuat també en el festival de Lanaudière del Canadà i en el Mostly Mozart del citat Avery Fisher Hall de Nova York.